Definere og skrive ut adresselapper

Her lærer du hvordan du definerer og skriver ut adresselapper fra Navi.

Generelt

Fra og med versjon 1.3 kan du i Navi definere og skrive ut adresselapper. Her forklarer vi hvordan dette fungerer.

Adresse til utenlandske elever

I Navi ligger det mulighet for å registrere bostedland og statsborgerskap. Begge disse kreves av SSB i forbindelse med statistikk (for norske elever kan disse feltene stå blanke). Det er ikke alltid at bostedlandet skal benyttes i adressen. Det kan f.eks. være at adressen er til en norsk kontaktperson, eller at eleven er på et midlertidig opphold i Norge. Vår anbefaling er derfor at utenlandske adresser i sin helhet skrives i adressefeltet. Da kan en også evt. skrive landet på det språket en ønsker (eks. France).

Skrive ut adresselapper
Det er flere steder i systemet du kan be om adresselapper.
Fra kontaktvelgeren:

Fra søknad oversikt:

Fra andre steder i systemet:

Vi legger etter hvert inn flere steder du kan ta utskrift. Forsøk å høyreklikke i en liste med navn for å se om det er lagt inn.

Definere adresselapper
Det finnes rundt 200 formater for adresselapper, og vi bestemte oss for at mest fleksible ville være at skolene selv setter opp hvordan adresselappene ser ut. Slik gjør du:

Adresselister

Før en kjører ut adresselapper kan det være aktuelt å skrive ut en liste. Der du velger adresselapper vil det også stå et valg for adresseliste. Denne setter opp adressene i kolonner.