Import av søknader

I Navi finnes det en automatisert import av søknader fra folkehogskole.no

Navi kobler seg opp mot portalen med skolens eget brukernavn og passord, og laster deretter ned alle søknader som er registrert etter angitt dato. Navi vil forsøke å importere all informasjon fra søknaden, og koble dette til felt i Navi.

All informasjon som ikke kan kobles mot Navi blir lagt i merknadsfeltet på søknaden.

Vi har også lagt til noen kontroller på enkelte felt i Navi slik at disse rødmarkeres hvis det blir funnet feil mellom importen og data i Navi. Skolene må gå gjennom disse søknadene etter import og korrigere eventuelle feil.

Status på søknad i portalen

Søknadene i portalen blir kategorisert som "Ny", "Lest" eller "Ikke sendt". Navi importerer nå søknadene som er ny eller lest, men lar de som ikke er sendt være igjen. Dvs at skolen selv må behandle disse manuelt.

Sjekk på like kontakter

Enkelte søkere kan ligge inne i Navi som kontakter fra før. De kan f.eks. ha søkt tidligere år eller vært med på kortkurs. Kanskje søker de som 2.årselever.

Vi har lagt inn en sjekk på om fødselsnummeret finnes fra før. I så fall velges denne kontakten, og kontaktinformasjonen blir oppdatert med info fra søknaden.

Det er lagt til tre nye knapper under registreringsskjermbildet for søknader i Navi.

  1. Importer: Åpner eget skjermbilde for å importere søknader fra folkehogskole.no (eget skjermbildet).
  2. Vis opprinnelig: Viser original søknadsskjema
  3. Bytt skoleår: Gir muligheten til å flytte en søknad fra et skoleår til et annet. Gir brukeren mulighet til å velge kurs og linjer på skoleåret som man vil flytte til (eget skjermbildet).
  4. Viser opprinnelig søknad fra folkehogskolen.no i en egen panel nederst i panelet i tillegg til at koblede felt (felt som finnes både i Navi og folkehogskole.no) vises ved siden av hverandre. Knappen kan slås av og på.

SøknadGenerell

Brukeren kan endre dato for importen (alle søknader fra og med denne datoen blir importert). Skjermbildet viser også sist dato for import.

Det er sjekk for dublikater så samme søknad blir ikke importert flere ganger.


SøknadsimportStart

 

Vis opprinnelig er trykt inn. Viser opprinnelig søknad nederst, og felt på høyre som inneholder felt fra opprinnelig søknad. Denne er dynamisk og endrer seg etter hvordan skolen har satt opp søknaden.

Felt som har avvik (blank i navi og data i opprinnelig søknad) blir rødmarkert, og søknader som inneholder feil blir rødmarkert i velgeren. Utskriftsknapp vises øverst på opprinnelig søknad.

 

Søknad Original