Maskinkrav

Vi får av og til spørsmål om hva som kreves av en PC som skal kjøre Navi.

Programvare

Det må være minimum Windows 95 eller nyere på maskinen. Både Windows NT og Windows 2000 kjører Navi uten problemer. Det kreves en databasemotor, men denne leveres gratis og installeres lokalt på alle maskiner som skal kjøre Navi.

Maskinvare

Navi er et relativt omfattende system, og vi mener at en som bruker Navi i det daglige arbeidet bør ha minimum 300 MHz og 32 Mb minne. Dette tilsvarer stort sett maskiner som er nyere enn tre år. Hvis en kjører Navi i nettverk betyr hastighet på arbeidsstasjonen mer enn hastighet på serveren. Med et system som Navi med mye oppslag i lister og oversikter vil prosessorkraft bety mye, og brukernes grad av tilfredshet med systemet henger sammen med hastighet på maskinen. Det dårligste som finnes i butikkene nå er rundt 800 MHz.

Nettverk

Hvis flere maskiner skal ha tilgang til Navi, installeres programmet på en felles maskin (server). Alle brukermaskiner må installere Navi databasemotor. Navi er utviklet som flerbrukerprogram, og vil selv holde orden på hvem som gjør hva, og sørge for at to ikke får tilgang til å endre samme data på samme tid.