Navi

Navi Web, status august 2014

Informasjon til skolene om status for arbeidet med Nav Web midt i august.

1. Video fra systemet

Vi hadde planlagt å legge ut en video om systemet før sommerferien. Men det var noen punkt som vi ønsket å ha med, og dermed valgte vi å vente med videoen til slutten av ferien. Videoen ligger nederst i dette dokumentet, men først gir vi litt informasjon.

Forrige informasjon ble lagt ut til skolene 07.04.2014.

2. Har holdt presentasjoner for noen skoler

Det ble før sommeren holdt tre samlinger for skoler for å vise fram systemet og få tilbakemeldinger:

  1. Torsdag 24. april 2014: Viken fhs
  2. Tirsdag 27. mai 2014: Sunnmøre fhs
  3. Tirsdag 3. juni 2014: Namdals fhs

På alle disse samlingene fikk vi mange positive tilbakemeldinger på både funksjonalitet og design. Det ga oss tro og mot til å satse videre.

3. Design

I videoen vil dere nå se hvordan systemet i grove trekk vil se ut. Vi mener vi har funnet et uttrykk som er moderne og behagelig. Design er jo avhengig av smak, men vi tror at de fleste skal kunne føle seg hjemme.

Det begynner også å komme på plass ikoner for ulike moduler og funksjoner. Det er valgt enkle, flate, ensfargede ikoner for ikke å forstyrre bildet for mye.

4. WisWeb og Navi Web

Vi føler enda en gang behov for å presisere at vi utvikler plattformen WisWeb med en samling av moduler for folkehøgskolene. Denne samlingen av moduler kaller vi Navi Web. Men det vil komme mange flere moduler i WisWeb som skolene kan velge å ta i bruk eller ikke. Det er f.eks. kalender, e-post, nettsideadmnistrasjon, prosjektstyring, kvalitetssystem osv. Derfor vil du også i videoen se at systemet heter WisWeb.

5. Egne servere

En del av arbeidet med Navi Web var å få på plass sikre og stabile serverløsninger. Dette arbeidet ble i hovedsak avsluttet før sommeren og vi har nå flere kraftige servere, switcher og brannmurer som automatisk tar over dersom det skulle oppstå maskinvarefeil. I tillegg har vi reserveutstyr stående klart om noe mer skulle ryke.

6. Skolene kan snart logge inn

Vi regner med at skolene skal få begynne å logge inn i begynnelsen av september. Først blir det på et felles demosystem og etter hvert åpner vi for at skolene kan ta i bruk sine egne system. Da vil det også bli mulighet for å importere data fra gamle Navi.

Importen fra gamle Navi tok tidligere et par timer, men når har vi skrevet den om og er nede i noen få minutter.

7. Videre arbeid

Som vi tidligere har sagt, har vi i første omgang fokus på å at skolene skal kunne bruke Navi til det samme som gamle Navi. Når vi mener det er på plass fortsetter vi med alle forbedringer og utvidelser som vi har på planen.

8. Kurs

Det legges nå ut skjema for endelig påmelding til kurs i høst. Hver skole kan delta med maks to personer. Det er også bestemt at det skal lages videokurs som kan være et supplement eller en erstatning for de ordinære kursene.

>> Endelig påmelding til kurs

9. Video

Nedenfor kan du se en videopresentasjon av systemet. Vi anbefaler at du ser videoen i fullskjerm. I videoen viser vi en del prinsipper og det er viktig å huske at det vil fungere likt om en er på kortkurs, kontakter, dokumenter, prosedyrer eller andre moduler i WisWeb.

Videoen har 10 punkt og varer i ca 11 minutter. Husk at du kan pause og starte videoen bare ved å klikke på den.