Navi

Info 15.04.2015

Vi er 10 ordinære arbeidsdager etter lanseringsdato og har enda ikke tatt steget med å sette i gang noen skoler på ny løsning. Her er siste oppdatering.

1. Status

Vi trodde vi skulle starte overgangen rundt 23. mars. Men det har nå gått 10 ordinære arbeidsdager etter denne datoen.

Vi har kjørt komplett eksport og import for flere skoler og driver med testing. Vi finner enda forhold som vi må korrigere slik at skolene skal slippe de problemene i oppstarten.

Ingen skoler er satt i gang enda og vi har avventet å bekrefte datoer for overgang til WisWeb Navi. Vi har gitt beskjed til skoler som har ventet på overgang og takker for vennlige tilbakemeldinger.

Her er noen utfordringer vi jobber med:

  • Feil på data i gamle Navi må håndteres.
  • For sms-sending er godkjenning av mobilnummer endret av leverandør. Vi må finne en løsning.
  • Vi må endre litt på behandling av fravær.
  • Chrome kan bli tregt etter en tids bruk (OK i andre nettlesere).

2. Videre plan

Vi innser at det ikke er noen vits i å sette i gang skoler dersom vi vet at de vil få problemer. Det vil kaste bort tid både for skolen og for oss. Vi jobber det vi kan for å finne feil og forbedre systemet. Det er 29 skoler som har ønsket overgang før mai, 16 skoler i mai og 34 skoler etter mai.

Vi tar kontakt med hver enkelt skole så snart vi er klar til å gå over.

3. Økonomi

Vi er altså helt i sluttfasen for å få WisWeb Navi i gang hos skolene. Skolene har betalt 3 av 4 avdrag til utviklingen. WIS satser også svært mye på dette prosjektet. Avtalen med skolene var at betaling av siste avdrag skulle skje når vi var i gang på noen skoler. Siden dette er blitt skjøvet ut er vi nå inne i en utfordring med økonomien i prosjektet. Vi vil derfor spørre skolene om dere kan bli med å betale avdrag 4 nå.

Vi sender derfor ut faktura på avdrag 4 nå med forfall 30.04.2015. Vi har full forståelse for at skoler vil avvente betaling til WisWeb Navi er i ordinær drift og vil ikke purre skolene. Men vi håper at de fleste skolene vil hjelpe oss i denne situasjonen. Vi tror at vi om kort tid er i drift og at løsningen vil bli veldig bra for folkehøgskolene.

På forhånd takk.

Svein Waade
Daglig leder