Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startside

Referanser

Tjenester

Rådgiving

Installasjon

Opplæring

Drift

Informasjon

Produktomtaler

SSLVPN klienter

Fjernhjelp

Hjemmekontor

Endret: 27.12.2005  

Full tilgang til skrivebordet hjemmefra, eller fra hytta for den saks skyld.


Det har de senere årene blitt mer fokus på at arbeidstakere skal ha mulighet til å tilpasse arbeidet etter sine behov. Kanskje ønsker arbeidstaker i en periode og være mere hjemme sammen med barna. Det er mange ulike måter å tilby hjemmekontor på.
Nedenfor viser vi noen muligheter. Vi har satt noen stjerner bak løsningen for å signalisere hvor god løsningen er.

1. Ta med filer (*)

En kan legge over aktuelle filer på en diskett eller minneplugg og ta de med hjem. Hjemme arbeider man med dokumentene og tar de med tibake til kontoret igjen. Problemet er at en må vite hvilke dokumenter en får behov for hjemme.

2. E-post (**)

Mange har privat e-post, og sender filer som vedlegg dit fra arbeid. Hjemme arbeider en med dokumentene og sender dem tilbake til arbeid. Dette ligner på alternativ 1, og krever at en vet hva en skal gjøre på forhånd.

3. Filoverføring (**)

Noen bedrifter setter opp en mulighet for at en kan hente ned og legge opp filer til bedriftens server. Dette gjør at en kan få tilgang til filer som en ikke på forhånd har klargjort.

4. Fjernstyring (***)

Det er mulig å legge inn et fjernstyringsprogram på PC på arbeid og hjemme. Med dette programmet kan du sitte hjemme og "ta over" arbeids-PC'en og bruke den som om du satt der. Dette krever at programmet er startet på arbeids-PC'en. Ulempen er at dette går litt tregt og skjermbildene kommer stykkevis og delt. LØsningen krever at det er satt opp et opplegg for at en kan koble seg til nettverket i bedriften.

5. Terminalserver (*****)

Dette er en teknologi som tas i bruk av stadig flere. Løsningen baserer seg på at serveren settes opp som en terminalserver. Brukerne kobler seg til serveren med et lite program som knytter skjerm, tastatur og mus til serveren. Brukere vil ha eksakt samme miljø om de sitter på arbeid eller hjemme.
Les mer om Terminal server..

 

__________________

Eksempel er bruk av internett/diskett/minneplugg for å få tilgang til dokumenter du bruker på jobb hjemmefra. Ulempen med diskett/minneplugg er at de har begrenset kapasitet, samt at de kun gir tilgang til de dokumenter som er satt opp til å bli synkronisert.

Filoverføring (**)

Med synkronisering av dokumenter over internett så må brukeren ha tilgang til å logge på filserver på jobb, samt at trafikken mellom jobb og hjemmet bør være kryptert(VPN) slik at uvedkommende ikke  kan fange opp trafikken. Har en først VPN oppe og går så er ikke veien lang til de neste to løsningene.

Fjernstyring

Er "fattigmanns" terminalserver; Setter som krav at trafikken mellom jobben og hjemmet er kryptert(VPN) og at jobbPC'en ikke slås av når en går hjem. En installerer program på jobbPC'en som lar en styre denne hjemmefra. Det vil med bredbånd fungere som om du satt på jobb, med full tilgang til filer og skrivere. Begrensningen er at det er bare en av gangen som kan jobbe på jobbPC'en, skal flere om gangen jobbe hjemmefra så må det på jobb settes opp en PC som kan fjernstyres pr. bruker.

Terminalserver

Løsningen krever også VPN og gir ekte hjemmekontor, dvs en kan f.eks. når en går for dagen bare koble fra skrivebordet sitt og åpne det hjemme senere. Mye mer fleksibelt enn fjernstyring i og med nye brukere bare trenger VPN forbindelse for å kunne få opp sitt skrivebord.