Navi

Info 24.08.2015

Da har de fleste skolene kommet i gang med skoleåret. Vi er glade for å melde at vi nå åpner fraværsføring - også med mobil.

1. Status

  • Pr. i dag er 66 av 78 skoler over på WisWeb Navi.
  • Opplegg for effektiv plassering av elever på fag har vært ute en uke
  • I dag åpner vi endelig fraværsføring. Vi er veldig glade for at denne løsningen også vil fungere fint på mobil.

2. Brukermøte 2015

Vi nærmer oss 80 påmeldte til brukermøtet 2015, men det er enda plasser ledig. Brukermøtet er lagt til 17-18. september ved Gardermoen. Nedenfor finner du informasjon, program og lenke til påmeldingsskjema.
> Brukermøte 2015

3. Feil med tilgang

Vi hadde i september 2014 et tilfelle av at en bruker, etter en periode inaktivitet, fikk opp data fra en annen skole i sitt skjermbilde. Når en logget ut og inn var alt normalt. Vi klarte aldri å framprovosere den feilen igjen, men vi gjorde noen tiltak. I forrige uke, omtrent ett år etter forrige gang, skjedde det samme på tre ulike skoler. Det ser altså ut som om en bruker etter en inaktiv periode i et spesielt tilfelle kan overta en annens brukers pålogging. Vi ser svært alvorlig på denne feilen og jobber med å rette den så fort som mulig. Hvis noen oppdager dette problemet, ber vi om at de kontakter WIS med en gang.

4. Fraværsføring på plass

Vi har slitt med å få fraværsføringen i WisWeb så bra som vi har ønsket fordi systemet har noen begrensninger som vi ikke har kommet rundt. Vi har heller ikke mobilvisning av intranettet klart, og vi vet at fraværsføringen aller helst skulle vært tilgjengelig på mobil. Derfor besluttet vi å satse på en separat løsning for fraværsføring. Det betyr at den ligger utenfor det ordinære intranettet. Men med samme pålogging og tilgang til data.

Vi ønsker at skoler som har mulighet, tester ut fraværsføringen i dag og melder tilbake til oss på e-post. Så kan vi evt. gjøre korrigeringer i kveld slik at det kan tas i normal bruk fra tirsdag.

Vi har på "Vanlige spørsmål" lagt inn informasjon om fraværsføring på pkt. 2 under Elever.
> Vanlige spørsmål

 

Svein Waade
Daglig leder