Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startsiden

Søk

Om nettstedet

Nyhetsarkiv

KundeWeb

Om virksomheten

Ansatte

Blogg

Kompetanse

Prosjekter

Sikkerhet

Vår styrke

Wis i media

Sponsor

Om selskapet

Organisering

Historikk

Kontorer

Reise til WIS

Ta kontakt

Jobbe i WIS

Partnere

Den andre siden ..

Navi Versjon 02, 21.11.2001

Endret: 10.03.2007  

Fravær, økt ytelse på hovedkursskjema, flere kolonner på kortkurs, endringer i regnskap, rydding i postnr. og fødselsdatoer, backup samt endring av rapporter.

 

Nye versjonsbetegnelser
Fra nå av vil vi kutte ut det første tallet i versjonsbetegnelsen. I stedet for 1.12 vil den nye versjonen hete versjon 2, og senere versjoner 3, 4 osv.

Følgende er nytt i den nye versjonen:

  • Den nye fraværsmodulen
  • Enklere å slette bilag, samt endring i skjemaet for gruppevis bilagsføring
  • Høyere ytelse på hovedkursoversikten
  • Diverse endringer i rapporter
  • Lagt til mulighet for mange flere kolonner i elev-oversikten under kortkurs. Gir bedre muligheter for å overføre informasjon til Excel, og vil være en ny måte å registrere/endre informasjon om kortkursdeltakere
  • Backup av Navi-databasen til winzip-format
  • ++

    De skolene som har hatt problem med den komplette installasjonsfilen, bør fortsatt bruke muligheten til å laste ned programmet på 2 filer.

    Ytelse
    Vi mener at programmet arbeider for tungt på eldre maskiner. Dette gjelder spesielt når en kjører Navi i nettverk. Etter at vi nå føler at de viktigste funksjonene i programmet er på plass, kommer vi til å basere utviklingen mot å få opp ytelsen. Du kan allerede nå se at hovedkurs-oversikten er merkbart raskere. Det er klart at det er begrenset hvor mye raskere programmet kan bli, og hvis ytelsen gjennom hele programmet er et stort problem, så vil det være lurt å investere i maskinvare.

    Hvis programmet kjøres over nettverk, så er dette det første man kan se på. Tidligere var det vanlig å benytte såkalt HUB for å koble sammen de forskjellige enhetene i nettverket. Vi fått tilbakemelding på at installering av Switch i nettverket vil forbedre ytelsen kraftig. Switcher har i den senere tiden blitt rimelige, og er en god investering for å øke båndbredden i nettverket.

    Maskiner med prosessor noe særlig under 350 Mhz og 64 mb RAM vil uansett ha problemer med å kjøre Navi effektivt. Dette tilsvarer maskiner som er 2-3 år gamle.

 

Alle | Ikke utført | Utført


Annet
Nr Utf Tittel Beskrivelse
1 design (21.11.2001)

Det er gjort endringer i designet på flere steder i programmet.


Hovedkurs
Nr Utf Tittel Beskrivelse
2 Vedlikehold postnummer, finne ugyldige (27.11.2001)

Under Oppsett - Diverse finner du en flipp hvor du får opp alle kontakter som har feil i postadresse. Det er laget diverse verktøy for å rydde i disse.

Du finner også en flipp hvor du raskt kan endre fødselsdatoer som har fått årstall over ett gitt år (for eksempel år 2001). Du får opp antall kontakter som har feil, og kan klikke Endre-knappen for å trekke i fra 100 år fra disse fødselsdatoene.

3 "Lag bilag" fra hovedkurs-bildet (22.11.2001)

Det er nå mulighet for å slette enkeltbilag fra bilagsflippen under konto-oversikten.

Har også gjort en liten endring i Bilag til gruppe-bildet: du får opp en dialogboks etter klikk på "Lag bilag"-knappen med antall bilag, hvor du kan svare ja eller nei på om du vil lage bilag eller ikke.

Dermed kan du kontrollere om antall bilag stemmer med dine beregninger.

4 Backup av Navi-basen (22.11.2001)

Eget skjema under Systemadm - backup, hvor du kan ta sikkerhetskopi av alle data i Navi. Det er gjort så enkelt at du kan klikke på Lag-knappen og angi plassering til kopi-filen.

Du kan også hente inn sikkerhetskopier i dette bildet.

5 Endret adresselisten (22.11.2001) Større bredde på navn-kolonnen
6 Endret rapport 14 (22.11.2001) Endret litt på utforming, tok med flere felt, endret slik at avbrutte elever ikke kommer med
7 Endret rapport 19 (22.11.2001) Større bredde på navn-kolonnen
8 Fraværsmodulen (22.11.2001)

Vår målsetting med fraværsmodulen er at den skal være enkel å sette seg inn i, oversiktlig, enkel å bruke, effektiv, og samtidig så funksjonell at den tilfredsstiller alle skolers krav.

Vi har brukt mye tid på utviklingen, og håper (og tror) at vi har kommet fram til et resultat som ligger i nærheten av målsettingen. Skriv ut og les gjennom linken nedenfor før du begynner.

9 Høyere ytelse på hovedkurs-skjemaet (22.11.2001)

Vi mener at enkelte deler av Navi kjører for tungt, spesielt over nettverk. Ved å ta i bruk minnet i større grad enn tidligere, har vi nå fått økt ytelsen på hovedkurs-skjemaet betraktelig.

Vi kommer til å satse mer på å få opp hastigheten i programmet framover, siden dette har stor betydning for den totale opplevelsen. 

10 Nye kolonner i kortkurs - elev-oversikten (22.11.2001)

Har lagt til mulighet for mange flere kolonner i elev-oversikten under kortkurs. Gir bedre muligheter for å overføre informasjon til Excel, og vil kunne være en ny måte å registrere/endre informasjon om kortkursdeltakere. 

Nye kolonner legges til ved å markere ut en elev i tabellen, klikke på knappen 'Valg for tabell' midt i knapperaden øverst, velge Endre innhold, og du vil få opp en tilpass-boks med de kolonnene som er tilgjengelige.

Du kan "dra" de kolonnene du ønsker inn i tabellen ved å holde inn venstre musknapp på en av kolonnene, og dra den over til linjen med kolonnetitler i tabellen. Grønne piler angir hvor de havner, slipp kolonnen når den står på riktig plass.

11 Rettet rapport 23 (21.11.2001)

Rapport nr 23, bilag på kontakt: endret på forskjellige tallfelt, samt gått gjennom database-spørringene som ligger til grunn for tallene