Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startsiden

Søk

Om nettstedet

Nyhetsarkiv

KundeWeb

Om virksomheten

Ansatte

Blogg

Kompetanse

Prosjekter

Sikkerhet

Vår styrke

Wis i media

Sponsor

Om selskapet

Organisering

Historikk

Kontorer

Reise til WIS

Ta kontakt

Jobbe i WIS

Partnere

Den andre siden ..

Navi Versjon 19, 08.04.2005

Endret: 19.12.2006  

Laget nytt opplegg for utskrift av vitnemål, og lagt inn forslaget fra Folkehøgskolerådet som en standard mal.

 

Da er versjon 19 av Navi klar for nedlasting. Enkleste måten å oppgradere på er å bruke oppdaterfunksjonen under SystemAdm - Oppdater.

Om ikke det går kan programmet lastes ned manuelt fra følgende internettside: http://www.wis.no/navi.

Husk at ingen kan ha programmet åpent når du kjører installasjonen.

 

Som Folkehøgskolerådet har informert om tidligere er det utarbeidet en standard mal for hvordan vitnemål fra folkehøgskoler kan se ut. Denne malen er nå lagt inn i Navi.

Dette er ment som et utgangspunkt - man kan selvsagt gjøre egne tilpasninger selv.

 

Det er viktig at de som tenker på å ta i bruk Navi i forbindelse med utskrift av vitnemål begynner å se på det nå. Det er godt mulig at man har behov for informasjon i vitnemålet som Navi ikke produserer per i dag. Eller beregninger som ikke gjøres på riktig måte.

Det er veldig viktig at vi får høre om slike tilfeller slik at vi har mulighet til å gjøre noe med det.

Det er gjort en del korrigeringer i kursrapportene i Navi. Dette gjelder de rapportene som beregner årselevtall. Vi kan nevne:

  • rapportene tar hensyn til maksimalt elevtall per kurs
  • i kortkursrapportene beregnes riktig antall kursdager (enten fastsatt antall kursdager eller timer/4 for kurs med mindre enn 4 timer per dag i snitt)
  • i rapport nr 29 (gjennomført hovedkurs) er omregningstabellen justert slik at man kan ha registrert 190 dager på kurset for å få 1 årselev per elev (tidligere måtte man registrere 198 dager). Noen har 185 kursdager

 

Alle | Ikke utført | Utført


Annet
Nr Utf Tittel Beskrivelse
1 Ny rapport: brev til søkere, med nytt opplegg (08.04.2005)

Det er laget en ny rapport for brev til søkere. Den har de samme forbedringene som vitnemålet: mer nøyaktig, støtte for marger, bedre kontroll over tabulatorer, sideskrift osv.

Utskriften finner du i rapport nr 47. 

2 Ny vitnemålsrapport (FHSR) (08.04.2005)

Som Folkehøgskolerådet har informert om tidligere er det utarbeidet en standard mal for hvordan vitnemål fra folkehøgskoler kan se ut. Denne malen er nå lagt inn i Navi. Dette er ment som et utgangspunkt - man kan selvsagt gjøre egne tilpasninger selv.

I forbindelse med vitnemålet har vi gjort en rekke forbedringer: nye flettefelt, langt bedre kontroll med marger og tabulatorer, støtte for topp/bunntekst, sidenummerering, mulighet til å gjøre små endringer på vitnemålet før utskrift og man kan lagre vitnemål til fil.

Og nå er det ingen problemer med bruk av rammer og tabeller (tidligere kunne man ikke sette inn flerlinjers flettefelt som f.eks. merknader og adresse i tabeller).

Vitnemålsutskriften finner du i rapport nr 35.

 

Tekstbehandleren i Navi har fått en ansiktsløfting: den har fått nye funksjoner, blitt mer nøyaktig og mer stabil. Og den viktigste forbedringen: du får opp listen over flettefelt også i tekstbehandleren.

Har tatt ut flettefeltene fra høyreklikk-menyen. Har satt de inn i egen ramme til høyre. Lettere å se hvilke flettefelt som er tilgjengelig. Åpner også for andre funksjoner på høyreklikk (tekstbehandlerfunksjoner)

 

Egne felt for vitnemålsmerknader på eleven. Disse er skilt ut i egen flipp på elevskjemaet.

Ny rapport som viser en oversikt over flettefeltene man kan bruke i vitnemålet. Rapport nr 97.


Rapport
Nr Utf Tittel Beskrivelse
3 Korrigering rapporter som beregner årselevtall (08.04.2005)

Vi har gjort en del endringer i rapportene som beregner årselevtall (rapport nr 11, 12, 29, 30 og 42). Endringene er gjort i samsvar med ønsker og krav fra Folkehøgskolerådet. Det går på at rapportene skal ta hensyn til maks elevtall per kurs, riktig beregning av antall dager på kortkurs, riktig antall dager på hovedkurs avrundingsproblematikk og deltidselever på langkurs.
Det er fortsatt enkelte problemstillinger vi må belyse her:

  • avrundingsfeil i rapport nr 29 (gjennomført hovedkurs): rapporten bruker riktige beregninger, men det er en liten avrundingsfeil når man har deltidselever. Og det er vel få steder avrundingsfeil har større betydning enn her..
  • det kommer ny omregningstabell fra departementet. Dette blir lagt inn i Navi, men vil ikke gjelde for kurs i 2004. Gjelder fra og med nå.
  • rapporten av kortkurs til SSB har med kolonne for dager og timer på kortkurs. Disse kolonnene henter data direkte fra det som er registrert på kursene, og kan i mange tilfeller avvike fra rapporter for kortkurs hvor antall dager beregnes. Og slik skal det være, rapporten til SSB skal vise riktige data; går et kurs over 10 dager og 20 timer er det det som skal komme ut i den rapporten. Mens i rapporter som beregner årselevtall vil det stå 5 dager (20dg / 4t per dag). Har et kurs mer enn 4 timer per dag i snitt vil det ikke være noe differanse.

Maks elevtall per kurs kan man registrere under Oppsett - Skolen (eget felt for dette).

Sammen med Folkehøgskolerådet har vi kommet fram til en ny rapport som skal legges inn i Navi. Dette er en samlerapport som viser en oversikt over kursaktiviteten på skolen per kalenderår. Rapporten tar utgangspunkt i den gamle oversiktsrapporten, men er utbedret slik at den tar benytter dagens reglement. Den vil helt sikkert bli svært nyttig for mange, og vil i tillegg bli brukt til å dokumentere kursaktiviteten på skolen overfor Folkehøgskolerådet.

Rapporten skal komme i ny versjon av Navi i løpet av april. Da skal også avrundingsproblemet i rapport nr 29 være løst.