Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startsiden

Søk

Om nettstedet

Nyhetsarkiv

KundeWeb

Om virksomheten

Ansatte

Blogg

Kompetanse

Prosjekter

Sikkerhet

Vår styrke

Wis i media

Sponsor

Om selskapet

Organisering

Historikk

Kontorer

Reise til WIS

Ta kontakt

Jobbe i WIS

Partnere

Den andre siden ..

Navi Versjon 23, 16.10.2006

Endret: 25.04.2007  

Versjon 23 av folkehøgskolens informasjonssystem Navi er nå lagt ut for nedlasting. Det er gjort en vesentlig revisjon av fraværssystemet, og en rekke rettinger og forbedringer som ble tatt opp på brukermøtet i høst.

 

Vi har gjort en hel del forbedringer som ble tatt opp på brukermøtet i høst. Blant annet kan vi nevne støtte for hurtiglister, forbedringer i fraværssystemet, korrigering av feil i søking blant kontakter, bedre knapperad og retting av diverse feil.

I høst har vi hatt spesielt stor fokus på fraværssystemet i Navi. Bakgrunnen for arbeidet har vært at tidligere beregning av fraværsprosent i Navi ikke har stemt 100% i forhold til hva forskriften sier. Mens man tidligere har brukt antall timer fravær som basis for beregning av fraværsprosenten, har vi nå lagt opp til at prosenten beregnes ut i fra dager og enkelttimer. Dette har medført større endringer i brukergrensesnittet. Vi har måttet tenke litt annerledes. En stor fordel er at det gir 100% samsvar mellom dager/timer på vitnemålet og fraværsprosenten.

Endringen er gjort i samråd med Folkehøgskolerådet.

Vi har lagt vekt på at fraværssystemet skal være velfungerende, nøyaktig, effektivt og ikke minst enkelt å bruke. Man skal kunne ta ut den informasjonen man trenger.

I og med at skolene har veldig forskjellige rutiner rundt fravær er det en stor utfordring å lage et system som alle kan bruke. Det må være veldig fleksibelt. Et viktig poeng er at uansett hvordan man fører fraværet skal fraværsprosenten og dager/timer på vitnemålet være likt beregnet på alle skoler.

 

Alle | Ikke utført | Utført


Annet
Nr Utf Tittel Beskrivelse
1 Fjerne flytende knapperader (21.09.2006)

Har byttet ut den "flytende" knapperaden vi hadde i programmet. Mange hadde problemer med at knapperaden forsvant, og man måtte eventuelt starte programmet. Den nye knapperaden har fast plassering.

2 Frifelt som valgfrie kolonner under Kortkurs (23.02.2006)

Frifeltene på kontakt er tatt med som valgfrie kolonner i elevoversikten på kortkurs


Fravær
Nr Utf Tittel Beskrivelse
3 Fraværssystemet (16.10.2006)

Tidligere beregning av fraværsprosenten var basert på timer. Man førte alt fravær i timer, og prosenten ble beregnet ved å summere timene og dele på 1140 (som er et standard årstimetall, 190 dager * 6). Dette stemmer ikke 100% i forhold til hva fraværsforskriften for folkehøgskolen sier. Alt fravær skal føres som hele dager og enkelttimer. Om det føres en hel dag skal dette regnes som 6 timer uansett hvor mange timer man hadde den dagen. Dette er bakgrunnen for en hel rekke endringer og forbedringer i fraværssystemet i Navi.

  • fraværsprosent beregnes nå på følgende måte: ((antall hele dager * 6) + ant. enkelttimer) / (190*6)
  • alt fravær føres i enkelttimer og hele dager. Om man fører en heldag vil ikke de enkelttimene som er ført samme dag telle med i fraværsprosenten eller enkelttimer på vitnemålet.
  • man kan fortsatt benytte periodeføringer (føre inn alt fravær som sum dager/timer), dvs man trenger ikke bruke Navi som fraværssystem for å kunne benytte seg av vitnemål i programmet
    mer oversiktlige oversikter
  • mer fleksibel måte å beregne TilNå% - man kan nå selv angi antall dager som har gått fram til dagens dato for å se hvor høy fraværsprosent man har fram til nå (nyttig for å se tendenser)
  • i registreringsskjermbildet kan man angi standard type fravær - man kan for eksempel føre gyldig fravær som standard og overstyre enkelttimer om nødvendig (høyreklikk, velg type..). Man har egne kolonner for dager ugyldig, gyldig og godkjent. Klikk for å føre en heldag.
  • Fraværsflippen på elevkortet er kraftig forbedret. Ved å sette kryss i felt for enkel føring kan man klikke i fraværskolonnene tilsvarende som i registreringsbilde. Man kan angi standard fraværstype og fag.Støtte for å legge til nye datoer.
  • man trenger ikke vedlikeholde 2 register - før måtte man i tillegg til å føre antall timer fravær angi hvor mange dager/timer som skal komme på vitnemålet
    det vil nå være 100% samsvar mellom fraværsprosenten og dager/timer som kommer på vitnemålet

Hovedkurs
Nr Utf Tittel Beskrivelse
4 Oppdatere nr-felt på elev (16.10.2006) Har oppdatert elevnummerfeltet på hovedkurs slik at det støtter større nr enn 33000.

Kontakt
Nr Utf Tittel Beskrivelse
5 E-post - Standardformat er ren tekst (22.09.2006)

Tidligere ble html brukt som standard ved utsending av epost.

Mange mottakere fikk dermed kryptiske eposter fra skolene.

Vi har nå satt ren tekst som standard, med mulighet til å endre til html om man ønsker.

6 Søk etter etternavn (22.09.2006) En del har hatt problemer med å søke på både etternavn og fornavn i kontaktvelgeren. Man måtte sette et *tegn bak søkeordet for at det skulle virke. Dette er rettet opp nå.

Rapport
Nr Utf Tittel Beskrivelse
7 Velge rapporter som er aktuelle der du står (16.10.2006) Nyttig funksjon som gjør at man raskt kan få tilgang til de rapporter som er aktuelle for hvor i programmet du står. Om man for eksempel er inne på søknadsoversikten kan man enkelt få en liste over de rapportene som finnes for søknader.

Like til høyre for knappen Velg rapport (i knapperaden øverst) er det en pil-ned-knapp. Klikk på denne for å få opp aktuelle rapporter.
8 Feil i adresselapper til foresatte (22.09.2006) Om man hadde flere etikettoppsett ble den ene valgt uansett hvilket oppsett som var satt aktivt. Dette er nå rettet opp.
9 Legge til epost i søknadsoversikt (rapp nr 8) (17.02.2006)

Tatt med epost i rapport nr 8: søknadsoversikt