Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startside

Forretningsområder

Referanser

Support

Standard produkt

Wis Skole

WisWeb

Navi

Wis Tiltak

Lokalhistorie

Prosjekt

GSI

NSR

Utd. departementet

Utd. direktoratet

Produktutvikling

Generelt

Kompetanse

Verktøy

Kostnader

Framdrift

Nedlasting

Generelt

Endret: 09.02.2007  

Databaseprogrammering

Undersøkelser viser at 95% av alle utviklede programmer er tilknyttet en database.
Dette er forståelig, da programmet som oftest trenger et sted å hente / lagre informasjonen som blir behandlet.

Hva slags type database som blir benyttet vil ha sammenheng med mengden av data som skal lagres, sikkerhet og behovet til hastighet. Økonomi kommer også inn i bildet, da de mest anerkjente databasene vil koste mer ved innkjøp / lisenser i tillegg til at kompetansekravet ved utvikling, installasjon og drift vil være høyere.

Hvordan utvikles et dataprogram og en database?

Utvikling av et system med tilhørende database kan deles inn i to hovedpunkter: utvikling av selve programmet og utvikling av databasen.

1. Databasedelen.

Databasedelen dekker oppretting av alle tabeller og felt som programmet trenger for å lagre informasjonen som programmet trenger.  Denne delen krever mye planlegging for å fungere på en effektiv måte etter hvert som databasen vil vokse over tid.

2. Programdelen.

Når det gjelder utvikling av programmet dekker dette brukergrensesnittet, dvs. alle skjermbilder, rapporter, menyer osv.

Hvordan samarbeider et dataprogram med databasen?

I programdelen lages det referanser som inneholder informasjon om hva slags database den skal koble til og hvor databasen er plassert. 

Når brukeren trenger informasjon fra databasen eller ønsker å lagre et resultat til databasen vil programmet åpne en "kobling" til databasen.

Denne "koblingen" kan sees på som et sugerør som enten henter ned informasjon eller legger til ny informasjon i databasen. Fordelen med dette er at man kan benytte seg av alt fra lokale databaser til sentraliserte databaser som kan være plassert langt unna din arbeidsstasjon.