Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startsiden

Søk

Om nettstedet

Nyhetsarkiv

KundeWeb

Om virksomheten

Ansatte

Blogg

Kompetanse

Prosjekter

Sikkerhet

Vår styrke

Wis i media

Sponsor

Om selskapet

Organisering

Historikk

Kontorer

Reise til WIS

Ta kontakt

Jobbe i WIS

Partnere

Den andre siden ..

WIS blogg


Skjema i Google documents
Av: Dag Waade Tirsdag 10.05.2011 (20:20)

Jeg hadde behov for å lage et påmeldingsskjema til bruk for vårt brukermøte i Navi til høsten.

Tidligere har vi sendt ut et dokument, som kunne fakses tilbake med opplysninger om antall tilmeldte og spesielle ønsker.

Jeg tenkte først at vi kunne lage noe selv på nett - et responsskjem eller lignende, men jeg ble anbefalt å forsøke å bruke skjema i google documents.

Det var enkelt å sette opp, hvis man vet hva man skal spørre om, man kan opprette tekstfelt og bokser som man vil, kopiere spørsmål.

Fordelen med google documents er at det hele er online og svarene du mottar legger seg i et regneark, som er enkel og sortere og rediger.

Hele prosessen går faktisk automatisk. Du får også en oppsummering av alle svarene i grafer.

Denne løsning kan varmt anbefales, man må ha en google konto, men deretter er alt enkelt og tidsbesparende.

Brukte litt tid på å lære funksjonene, men neste gang.....

Prøv det selv på www.google.com/google-d-s/intl/da/forms/

 

--Emner: Internett, Web 2.0, WIS
Kommentarer: 0

Gleden ved å bruke egne produkter
Av: Dag Waade Søndag 07.02.2010 (08:36)

"Du kan trygt kjøpe produktet for jeg bruker det selv hjemme".

Det er et godt salgsargument som borger for kvalitet.

Jeg er også kommet i den situasjon at jeg kan anbefale produktet fordi jeg bruker det selv hjemme.

 

I min fritid sitter jeg i to styrer ett i sportsklubben og ett i menigheten.

I menigheten bruker jeg WisWeb til oppdatering av hjemmesiden med artikler, kalender og nyheter. Så skal vi ha en årlig gjennomgang av kirken for mulig renoveringsoppgaver. Her bruker jeg prosjektmodulene i WisWeb til å holde styr på hvilke aktiviteter som er gjort eller mangler, kobling til møter med referater, priser etc. Jeg sender også ut mail og sms via oppgavemodulen. Alle kontakter er lagt i kontaktmodulen og strukturert i grupper og typer slik at mailutsendelse går som en lek, samtidig med at alle usendelser logges på kontakten.

 

I sportsklubben bruker jeg WisWeb til det samme som i menigheten, men her benytter jeg i tillegg medlemsregisteret til registrering av klubbens medlemmer, samt til å utsende automatisk oppkreving av medlemskontingent på mail, med påminnelse og rykker. Med mulighet for integresjon med bankens system for å se hvem som har/ikke har betalt.

Vi arrangerer en stor halvmarathon en gang i året (700 deltakere) og her er alle tidligere løpere registrert, så de får en beskjed på mail via oppgavemodulen når vi åpner vår online tilmelding. Dessuten ligger aktivitetslisten ute på Internett, så medlemmer kan logge seg på og se hva som er gjort/ikke gjort og hvem som er ansvarlig. Oppdateres via prosjektmodulene i WisWeb.

 

Når alt er strukturert og på plass er det svært lite arbeid å holde det oppdatert og på møtene bruker jeg bærbar PC og mobilt bredbånd, så jeg alltid har resursene tilgjengelige.

 

Utsidene kan du se her:

www.korupkirke.dk

www.korup-motion.dk

--Emner: Hjemmet, Internett, WisWeb 1
Kommentarer: 0

Fimafilosofi
Av: Dag Waade Søndag 27.07.2008 (11:10)

"Jeg mener å kunne se at, når tempoet i de ytre materielle fremskritt er større enn tempoet av indre viden, så oppstår det dype følelsesmessige konflikter i mennesket"

Sitat Yongey Minguyr Rinpoche (buddhistisk munk).

 

Jeg hadde god tid til å lese avisen i dag. Jeg leser, ser fjernsyn og snakker med folk og ofte ligger det en underliggende tanke bak: hvordan kan jeg/vi bli bedre?

I avisen er det intervju med store forretningsfolk, med egne konsepter som lykkes. I fjernsynet er det folk med stor efaring som rådgiver innenfor markedsføring, restuarantvirksomhet etc.

Jeg syns dette er interessant at et menneske med stor viden og erfaring kan snu en dårlig tendens, gi folk tro på seg selv og sin virksomhet, skape orden og struktur i produktutvikling, økonomi og markedsføring slik at det hel går opp i en større enhet.

 

Arbeidsglede

Noe ved gleden ved å arbeide i WIS var at jeg var med fra starten. Utviklet/testet et produkt, demonstrerte, solgte og fulgte opp. Det var en stor opplevelse å få presentere et produkt man trodde på, samt få kunden til å se fordelene og derved avslutte en handel. Grunnleggende ting, men en stor opplevelse i praksis.

 

Vår styrke

I WIS arbeider vi meget med kunden i fokus. Vårt slogan er: "Vårt mangfold, din styrke". Det betyr i praksis at vår efaring og involvering gjennom mange år har skapt oss en plattform hvor du som kunde kan føle deg trygg. Det som ikke kommer frem er at vår styrke ligger i en langsom, solid vekst og det er derfor jeg vil gjøre sitatet ovenfor til vårt. Vi skal på en måte vokse med oppgavene og ikke søke hurtig vekst. Derfor har vi også hatt en stabil medarbeiderstab gjennom mange år. Vi har kunnet fastholde og utbygge et IT vidensfirma med nasjonale oppgaver, som er sjeldent for distrikt Norge.

 

WIS har holdt fast i sine verdier, som er å hjelpe folk til en bedre hverdag, som firma gjelder dette innefor IT relatert arbeid. I forhold til vårt sponsor program gjelder dette alle aspekter av ordet hverdag. Se sponsorprogrammet

--Emner:
Kommentarer: 0

Batman - The Dark Knight
Av: Dag Waade Fredag 25.07.2008 (12:37)

Jeg så Batman "The Dark Knight" i går - Og jeg er ikke imponert!!!!!

 

Grunnen til at jeg ville se den var at den hadde fått 6 stjerner av 6 mulige i en lokal avis. Dessuten har den fått gode anmeldelser over hele verden.

Dette er ikke en anmeldelse av filmen, men en følelse.

Filmen handler om Batmans kamp mot Jokeren for å redde Gotham City mot hans forbryter aktiviteter.

 

Det slo meg under visning av trailere til andre film at det er utrolig hvor mange film som er amerikanske og som bygger på folks frykt for katastrofer, personlige uhell, splid, hat, samt folks respekt for helter.

Dette har vel gjort filmene ensrettet og amerikansk filmindustri lager filmer etter en bestemt mal og klarer også å markedsføre filmene så godt at de er solgt på forhånd. Dette blir for meg industri og ikke kunst.

 

Det var denne følelse jeg satt med da jeg så filmen. Jeg har sett alt før, det mangler sjarm og humor. Personene er stereotype og ikke noen man føler sympati med. Dessuten syns jeg den forsøker krampaktig å forklare en helts/forbryters rolle, noe som går mye ut over underholdningsverdien.

Det eneste jeg syns var flott med "The dark knight" var hans Lamborghini.

Musikken til filmen var også meget høy og stereotyp.

 

Hvor er filmene?

Hvor er de filmer hvor man føler at man blir kjent med hovedpersonen at man går ut av filmsalen med en følelse av løftethet, nesten som et bedre menneske.

Hvorfor ser vi så få europeiske film. Tyske, franske, italienske.

 

Lenker

Filmens hjemmeside

250 topp rangerte filmer (kanskje finner jeg mine filmer her???)

--Emner: Ansatte
Kommentarer: 0

Hjelp til selvhjelp
Av: Dag Waade Søndag 29.06.2008 (16:48)

Hadde behov for å skrive samt avklare noen spørsmål i forbindelse med ett av våre produkter. Svaret fantes i Nederland og mitt spørsmål var litt komplisert.

Mitt hollandsk er dårlig sammenlignet med mitt engelsk, men mitt tysk er bedre enn mitt engelsk. Hadde det vært italiensk så var jeg lost.

Så hva gjør man i disse globale tider?

Løsningen heter Google translate og overrasket meg med sitt høye nivå. Jeg har før forsøkt oversettelses maskiner, men her var resultatet så dårlig at selv jeg kunne ha skrevet det bedre.

 

Jeg skrev mitt brev på norsk inneholdende ganske mange fag betegnelser. Google oversatte til engelsk. Jeg finpusset og hadde et meget bra brev i løpet av noen minutter.

Prøv selv på http://translate.google.com

Løsningen forutsetter at man kan språket så det er mulig å finpusse etterpå. Jeg ville nok ikke tatt sjansen på å oversette til kinesisk.

 

Den kan også oversette nettsteder -  i løpet av få minutter hadde jeg oversatt www.wis.no i en flott kvalitet.

 

PS. Enkelte syns dette er juks, men for meg teller resultatet, ikke måten man kommer dit på.

 

--Emner: Internett, WIS
Kommentarer: 0

Med Wis Tiltak i Bergen
Av: Dag Waade Onsdag 23.04.2008 (12:26)

Da er jeg på Landsmøte for attføringssbedrifter i Bergen. Hensikten er å komme i kontakt med potensielle kunder, samt å demonstrere Wis Tiltak.

Veldig fin opplevelse å høre om brukernes hverdag. Det gir alltid forbedringer i programmet. Vi møter fin respons på produktet.

 

Vi har også løsning for kvalitet/HMS i bedriften. Dette kan kjøpes separat og her blir det spennende å se hvordan reaksjonen blir.

Varmt og fin sol i Bergen i dag.

--Emner: Wis Tiltak
Kommentarer: 0

En dynamisk kvalitetsløsning
Av: Dag Waade Tirsdag 18.12.2007 (12:26)

Har for tiden en interessant prosess med en stor kunde, som går fra en relativt statisk kvalitetssystem og over til WisWeb.

Utfordringene her er at det som før var listet opp i en kvalitetshåndbok (som regel Word), nå skal legges inn i et dynamisk system, hvor vi henter ut rapporter i form av oversikter, grafer etc.

I kvalitetshåndboka lå all beskrivelse, lister over lover, mål og prosedyrer.

I et dynamisk system blir kvalitetshåndboka splittet opp i styrende dokument, kvalitetsstandarder, prosedyrer og avviksbehandling. Den egentlige beskrivelse av systemet legges i vår infomodul, som så kan skrives ut til en perm.

Utfordringen er også hvordan man skal begrense seg så man ikke beskriver en ting flere steder.

 

Standard kvalitetshåndbok består av:

En samling word dokumenter som lister opp lover, mål, prosedyrer, skjemaer, samt beskrivelser.

 

En dynamisk kvalitetshåndbok (WisWeb kvalitet) består av:

Kvalitetsmoduler (styrende dokument, kvalitetsstandard, prosedyrer, avviks melding/behandling og skjema)

Infomodul

Rapporter

 

Så langt kan vi håndtere alle behov i virksomheten med vår løsning. En el ting skal utbygges, men vi lærer mye i en slik prosess.

 

--Emner: WisWeb 1
Kommentarer: 0

Mentale tilstander
Av: Dag Waade Torsdag 11.10.2007 (20:11)

Collage startbildeIkke enkelt å finne en innfallsvinkel for en blogg blant alle disse tekniske tema.

Jeg var ute å løpe i går. Her oppdaget jeg noe artig. Jeg løper 2 ganger i uken ca. 10 km. Jeg er blitt i bedre form i løpet av høsten, men jeg har en innebygd lyst til å bli bedre og til å ligge i front.

 

Jeg startet ut i vanlig tempo, men merket at jeg var rimelig frisk. Derfor ble tempoet satt opp og jeg lå langt foran de andre. Dette gikk godt de første 5 kilometer. Jeg var litt stesset fordi jeg ville se hvor hurtig jeg kunne løpe.

Til slutt ga jeg opp og tenkte at jeg vil la meg bli hentet. Dette gjorde at jeg mentalt ble mere avslappet, pusten ble roligere og tempoet litt lavere, men jeg så at de allikevel ikke hentet meg og for meg var det mye behageligere å løpe og jeg kunne faktisk holde et høyt tempo. 

Dette viser hvor mye den mentale innstilling betyr for de oppgaver vi utfører.

 

Kommer man i siste øyeblikk på jobben, kan hele dagen virke hektisk. Kommer man 5 minutter før, kan man faktisk føle at man har oceaner med tid.

Derfor kunne det være interessant å skrive om motivering og mental innstilling til både livet generelt og arbeidet spesielt. Et sted skal man jo starte.

--Emner: Ansatte, WIS
Kommentarer: 0

Ferietanker
Av: Dag Waade Torsdag 09.08.2007 (10:36)

ferieHar hatt ferie i den siste tid, men er tilbake på mandag. Har ikke kunnet la være å se litt på utviklingsområdene i ferien og det kribler i fingrene etter å ta fatt på den nye prosess modulen hvor vi kan visualisere alle prosesser i en bedrift. Meget hurtig og elegant å lage et prosesskart og koble prosedyrer og lovverk til.

Dette blir en glede å vise alle dere som sliter med prosess kart :)

--Emner: Ansatte, Internett, WIS, WisWeb 1
Kommentarer: 0


 
 Nye poster
Fixing missing (30.05.2012)
Redirect dll us (30.05.2012)
Laste ned passo (11.05.2012)
Bare si "Nei ti (12.12.2011)
Posten er slett (16.11.2011)
 Søk
 
 Populære emner
Access  Ajax  Ansatte  Brannmur  Database/SQL  Debugging  Delphi  FortiClient  Fortigate  GSI  Hjemmet  Html  Internett  iPhone  iPhone Apps  Java  JavaScript  JVM  Nerdehumor  Nettverk  Operativsystem  Palm  Servere  Skrivere  Sybase  Utvikling  VBA  Vista  VPN  Web 2.0  Windows  WinXP  WIS  Wis Tiltak  WisWeb 1  WisWeb 2  Word  XML
 Vis måned
Mai 2012 (3)
Desember 2011 (1)
November 2011 (1)
September 2011 (2)
August 2011 (1)
 Vis fra forfatter
Ove Halseth (46)
Dag Waade (9)
Stig Runar Vangen (7)
Svein Waade (6)
Inge Valaas (1)
Inger Berg (1)
Kristian Ljøkelsøy Vitsø (1)