Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startsiden

Søk

Om nettstedet

Nyhetsarkiv

KundeWeb

Om virksomheten

Ansatte

Blogg

Kompetanse

Prosjekter

Sikkerhet

Vår styrke

Wis i media

Sponsor

Om selskapet

Organisering

Historikk

Kontorer

Reise til WIS

Ta kontakt

Jobbe i WIS

Partnere

Den andre siden ..

WIS blogg


Tanker rundt ei vidundermaskin
Av: Inger Berg Tirsdag 03.06.2008 (21:47)

For noen dager siden kom jeg i kontakt med et av teknikkens vidundere: Ei konvoluttpakkemaskin. 

Gjennom tida har jeg deltatt i mange utsendingsprosesser. Det har vært pakking av møteinnkallinger, referat, utsending av store fakturamengder osv. Arbeidet har vært tidkrevende, og for å si som sant er, ganske kjedelig. Dog en viktig jobb som av og til må gjøres!

Da WIS i forrige uke skulle sende ut en stor mengde fakturaer skulle vi denne gangen prøve noe nytt: Vi skulle bruke ei maskin til å gjøre pakkejobben.

Etter innstilling av konvoluttstørrelse og instruksjon om hvor ark og konvolutter skulle plasseres, ble vidunderet satt i gang. Og et vidunder var det: Maskina henta inn ark for ark, brettet det i tre, plasserte det i konvolutten, tilførte vann og lima igjen konvolutten. Den hadde et telleverk som viste hvor langt den var kommet i pakkinga. I løpet av en time var hele fakturabunken på mer enn 600 ark gjort klar. Denne jobben hadde det tatt flerfoldige timer å utføre manuelt, så min opplevelse av pakkemaskina var udelt positiv.

Noen tanker spant likevel i ettertid gjennom hodet: Vi får stadig nye vidundermaskiner som gjør oss mennesker litt mer "overflødige". Maskina utfører et menneskedagsverk på en brøkdel av tida. Samtidig blir vi bare flere og flere mennesker på jorda . . .

Når det gjelder den omtalte pakkemaskina så greide den seg imidlertid ikke helt alene: Ark og konvolutter måtte fylles på, og de pakkede konvoluttene måtte fjernes. Med mer eller mindre jevne mellomrom stoppa maskina. I displayet kom det med engelsk tekst opp ei melding om at det er tomt for konvolutter, noe som ikke stemte. Ved å røre litt på konvoluttene som allerede var på plass, og trykke på et par knapper, ble den "lurt" til å starte på igjen. Konklusjonen ble derfor at også ei vidundermaskin trenger av og til hjelp av et helt vanlig A4-menneske.

--Emner: WIS
Kommentarer: 0


 
 Nye poster
Fixing missing (30.05.2012)
Redirect dll us (30.05.2012)
Laste ned passo (11.05.2012)
Bare si "Nei ti (12.12.2011)
Posten er slett (16.11.2011)
 Søk
 
 Populære emner
Access  Ajax  Ansatte  Brannmur  Database/SQL  Debugging  Delphi  FortiClient  Fortigate  GSI  Hjemmet  Html  Internett  iPhone  iPhone Apps  Java  JavaScript  JVM  Nerdehumor  Nettverk  Operativsystem  Palm  Servere  Skrivere  Sybase  Utvikling  VBA  Vista  VPN  Web 2.0  Windows  WinXP  WIS  Wis Tiltak  WisWeb 1  WisWeb 2  Word  XML
 Vis måned
Mai 2012 (3)
Desember 2011 (1)
November 2011 (1)
September 2011 (2)
August 2011 (1)
 Vis fra forfatter
Ove Halseth (46)
Dag Waade (9)
Stig Runar Vangen (7)
Svein Waade (6)
Inge Valaas (1)
Inger Berg (1)
Kristian Ljøkelsøy Vitsø (1)