Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startsiden

Søk

Om nettstedet

Nyhetsarkiv

KundeWeb

Om virksomheten

Ansatte

Blogg

Kompetanse

Prosjekter

Sikkerhet

Vår styrke

Wis i media

Sponsor

Om selskapet

Organisering

Historikk

Kontorer

Reise til WIS

Ta kontakt

Jobbe i WIS

Partnere

Den andre siden ..

WIS blogg


Skjema i Google documents
Av: Dag Waade Tirsdag 10.05.2011 (20:20)

Jeg hadde behov for å lage et påmeldingsskjema til bruk for vårt brukermøte i Navi til høsten.

Tidligere har vi sendt ut et dokument, som kunne fakses tilbake med opplysninger om antall tilmeldte og spesielle ønsker.

Jeg tenkte først at vi kunne lage noe selv på nett - et responsskjem eller lignende, men jeg ble anbefalt å forsøke å bruke skjema i google documents.

Det var enkelt å sette opp, hvis man vet hva man skal spørre om, man kan opprette tekstfelt og bokser som man vil, kopiere spørsmål.

Fordelen med google documents er at det hele er online og svarene du mottar legger seg i et regneark, som er enkel og sortere og rediger.

Hele prosessen går faktisk automatisk. Du får også en oppsummering av alle svarene i grafer.

Denne løsning kan varmt anbefales, man må ha en google konto, men deretter er alt enkelt og tidsbesparende.

Brukte litt tid på å lære funksjonene, men neste gang.....

Prøv det selv på www.google.com/google-d-s/intl/da/forms/

 

--Emner: Internett, Web 2.0, WIS
Kommentarer: 0

Hjelp til selvhjelp
Av: Dag Waade Søndag 29.06.2008 (16:48)

Hadde behov for å skrive samt avklare noen spørsmål i forbindelse med ett av våre produkter. Svaret fantes i Nederland og mitt spørsmål var litt komplisert.

Mitt hollandsk er dårlig sammenlignet med mitt engelsk, men mitt tysk er bedre enn mitt engelsk. Hadde det vært italiensk så var jeg lost.

Så hva gjør man i disse globale tider?

Løsningen heter Google translate og overrasket meg med sitt høye nivå. Jeg har før forsøkt oversettelses maskiner, men her var resultatet så dårlig at selv jeg kunne ha skrevet det bedre.

 

Jeg skrev mitt brev på norsk inneholdende ganske mange fag betegnelser. Google oversatte til engelsk. Jeg finpusset og hadde et meget bra brev i løpet av noen minutter.

Prøv selv på http://translate.google.com

Løsningen forutsetter at man kan språket så det er mulig å finpusse etterpå. Jeg ville nok ikke tatt sjansen på å oversette til kinesisk.

 

Den kan også oversette nettsteder -  i løpet av få minutter hadde jeg oversatt www.wis.no i en flott kvalitet.

 

PS. Enkelte syns dette er juks, men for meg teller resultatet, ikke måten man kommer dit på.

 

--Emner: Internett, WIS
Kommentarer: 0

Tanker rundt ei vidundermaskin
Av: Inger Berg Tirsdag 03.06.2008 (21:47)

For noen dager siden kom jeg i kontakt med et av teknikkens vidundere: Ei konvoluttpakkemaskin. 

Gjennom tida har jeg deltatt i mange utsendingsprosesser. Det har vært pakking av møteinnkallinger, referat, utsending av store fakturamengder osv. Arbeidet har vært tidkrevende, og for å si som sant er, ganske kjedelig. Dog en viktig jobb som av og til må gjøres!

Da WIS i forrige uke skulle sende ut en stor mengde fakturaer skulle vi denne gangen prøve noe nytt: Vi skulle bruke ei maskin til å gjøre pakkejobben.

Etter innstilling av konvoluttstørrelse og instruksjon om hvor ark og konvolutter skulle plasseres, ble vidunderet satt i gang. Og et vidunder var det: Maskina henta inn ark for ark, brettet det i tre, plasserte det i konvolutten, tilførte vann og lima igjen konvolutten. Den hadde et telleverk som viste hvor langt den var kommet i pakkinga. I løpet av en time var hele fakturabunken på mer enn 600 ark gjort klar. Denne jobben hadde det tatt flerfoldige timer å utføre manuelt, så min opplevelse av pakkemaskina var udelt positiv.

Noen tanker spant likevel i ettertid gjennom hodet: Vi får stadig nye vidundermaskiner som gjør oss mennesker litt mer "overflødige". Maskina utfører et menneskedagsverk på en brøkdel av tida. Samtidig blir vi bare flere og flere mennesker på jorda . . .

Når det gjelder den omtalte pakkemaskina så greide den seg imidlertid ikke helt alene: Ark og konvolutter måtte fylles på, og de pakkede konvoluttene måtte fjernes. Med mer eller mindre jevne mellomrom stoppa maskina. I displayet kom det med engelsk tekst opp ei melding om at det er tomt for konvolutter, noe som ikke stemte. Ved å røre litt på konvoluttene som allerede var på plass, og trykke på et par knapper, ble den "lurt" til å starte på igjen. Konklusjonen ble derfor at også ei vidundermaskin trenger av og til hjelp av et helt vanlig A4-menneske.

--Emner: WIS
Kommentarer: 0

Mentale tilstander
Av: Dag Waade Torsdag 11.10.2007 (20:11)

Collage startbildeIkke enkelt å finne en innfallsvinkel for en blogg blant alle disse tekniske tema.

Jeg var ute å løpe i går. Her oppdaget jeg noe artig. Jeg løper 2 ganger i uken ca. 10 km. Jeg er blitt i bedre form i løpet av høsten, men jeg har en innebygd lyst til å bli bedre og til å ligge i front.

 

Jeg startet ut i vanlig tempo, men merket at jeg var rimelig frisk. Derfor ble tempoet satt opp og jeg lå langt foran de andre. Dette gikk godt de første 5 kilometer. Jeg var litt stesset fordi jeg ville se hvor hurtig jeg kunne løpe.

Til slutt ga jeg opp og tenkte at jeg vil la meg bli hentet. Dette gjorde at jeg mentalt ble mere avslappet, pusten ble roligere og tempoet litt lavere, men jeg så at de allikevel ikke hentet meg og for meg var det mye behageligere å løpe og jeg kunne faktisk holde et høyt tempo. 

Dette viser hvor mye den mentale innstilling betyr for de oppgaver vi utfører.

 

Kommer man i siste øyeblikk på jobben, kan hele dagen virke hektisk. Kommer man 5 minutter før, kan man faktisk føle at man har oceaner med tid.

Derfor kunne det være interessant å skrive om motivering og mental innstilling til både livet generelt og arbeidet spesielt. Et sted skal man jo starte.

--Emner: Ansatte, WIS
Kommentarer: 0

Ferietanker
Av: Dag Waade Torsdag 09.08.2007 (10:36)

ferieHar hatt ferie i den siste tid, men er tilbake på mandag. Har ikke kunnet la være å se litt på utviklingsområdene i ferien og det kribler i fingrene etter å ta fatt på den nye prosess modulen hvor vi kan visualisere alle prosesser i en bedrift. Meget hurtig og elegant å lage et prosesskart og koble prosedyrer og lovverk til.

Dette blir en glede å vise alle dere som sliter med prosess kart :)

--Emner: Ansatte, Internett, WIS, WisWeb 1
Kommentarer: 0

WIS blogg er nå tilgjengelig for de høyt priviligerte!
Av: Kristian Ljøkelsøy Vitsø Torsdag 09.08.2007 (09:05)

Endelig er den her, muligheten til å blogge om det som skjer i hverdagen på WIS! La den allmenne web-surferen ta del i hva som skjer i utviklingsfirmaet fra Kyrksæterøra! Jeg vet iallefall at Stig Runar har gledet seg som en storviltjeger til høstjakta, på at han skal få muligheten til å kunne begynne å blogge. Tar jeg ikke helt feil, kommer det nok et innlegg fra den kanten, om ikke så lenge...!

 

Oppfordrer alle til å blogge om nyttige og unyttige ting som skjer på arbeidsplassen sin!

--Emner: Ansatte, Internett, WIS
Kommentarer: 0


 
 Nye poster
Fixing missing (30.05.2012)
Redirect dll us (30.05.2012)
Laste ned passo (11.05.2012)
Bare si "Nei ti (12.12.2011)
Posten er slett (16.11.2011)
 Søk
 
 Populære emner
Access  Ajax  Ansatte  Brannmur  Database/SQL  Debugging  Delphi  FortiClient  Fortigate  GSI  Hjemmet  Html  Internett  iPhone  iPhone Apps  Java  JavaScript  JVM  Nerdehumor  Nettverk  Operativsystem  Palm  Servere  Skrivere  Sybase  Utvikling  VBA  Vista  VPN  Web 2.0  Windows  WinXP  WIS  Wis Tiltak  WisWeb 1  WisWeb 2  Word  XML
 Vis måned
Mai 2012 (3)
Desember 2011 (1)
November 2011 (1)
September 2011 (2)
August 2011 (1)
 Vis fra forfatter
Ove Halseth (46)
Dag Waade (9)
Stig Runar Vangen (7)
Svein Waade (6)
Inge Valaas (1)
Inger Berg (1)
Kristian Ljøkelsøy Vitsø (1)