Internett: www.wis.no E-post: wis@wis.no
Tlf: 7245 0190 Fax: 7245 0191

Startsiden | Produkter | Drift | Markedsføring | Ta kontakt | Gå til
Søk:

Startsiden

Søk

Om nettstedet

Nyhetsarkiv

KundeWeb

Om virksomheten

Ansatte

Blogg

Kompetanse

Prosjekter

Sikkerhet

Vår styrke

Wis i media

Sponsor

Om selskapet

Organisering

Historikk

Kontorer

Reise til WIS

Ta kontakt

Jobbe i WIS

Partnere

Den andre siden ..

WIS blogg


Fagtime: Tekstbehandling og Word
Av: Svein Waade Torsdag 01.09.2011 (22:30)

Dele kunnskap i Hemne Næringshage

WIS holder til i Hemne Næringshage med over 90 ansatte fordelt på rundt 20 bedrifter i ulike bransjer.

Et av målene med næringshagen er at bedriftene skal dele informasjon og dermed øke alles kompetanse. Dette gjelder både bedriftene og de som jobber der.

Fagtime 1: Tekstbehandling og Word

Vi ønsker å prøve korte samlinger (en time) der vi tar opp spesielle tema. I dag samlet vi noen fra bedriftene til den første fagtimen og temaet var "Tekstbehandling og Word". Det var jeg som hadde fått ansvaret for denne første samlingen. Nedenfor ser du litt info om det som ble tatt opp. Vi brukte ganske nøyaktig en time.

Kontorstøtte og utviklingen

Microsoft har med sin Office-pakke vært ganske stor i bedriftsverdenen omtrent siden vi fikk Windows. Før det er det kanskje noen som husker Word Perfect?

Før var det mange som brukte Word til omtrent alt (Word erstattet jo skrivemaskinen). Men det virker som om vi bruker stadig mindre tid i Word, og jeg ser flere grunner:

  • Fagsystemer har overtatt (tilbud, ordre, faktura)
  • Vi bruker e-post i stedet for brev
  • Andre programmer (regneark, nettsider, blogger..)

En runde rundt bordet viste at Word brukes mye til utredninger, beskrivelser og rapporter. Men en del stiller krav til utseende (logo/bunntekster) og skriver e-post med vedlagt brev i Word-format.

Nye alternativer

Jeg nevnte litt om nye alternativer på Windows: Open Office og Libre Office. Dette blir jo omtrent som Word, bare enklere og mindre muligheter. Likevel vil nok en normal bruker ha mer enn nok med disse verktøyene. Og de er gratis.

Deretter så vi litt på de internettbaserte verktøyene Google Docs og Office 365. Det er noen vesentlige fordeler med internettbaserte verktøy, og det vil nok komme mer og mer:

  • Tilgang til dokumentene uansett hvor du er
  • Vise og redigere fra alle slags enheter (PC, nettbrett, mobil)
  • Enkelt dele med andre (og slippe å sende ulike versjoner fram og tilbake)

Det spesielle med Google Docs er at det er laget for samarbeid. Du kan dele et dokument og mange kan jobbe på dokumentet samtidig. Jeg ringte opp Gaute og vi redigerte på samme tekstdokument samtidig. Mange ser kanskje ikke poenget med dette, men når en har prøvd det litt virker det plutselig rart å få en melding i Word om at dokumentet er låst av en annen bruker. Google Docs er veldig mye enklere enn Office, men det kan hende Google tenker å gjøre noe med det. Det må vel også nevnes at det er gratis.

Office 365 er et alternativ for den som ønsker å holde seg til Microsoft. Det ligner nøyaktig på Office-programmene, men har bare en liten del av funksjonene til originalen. Det er enkelt å flytte dokumenter mellom internett og lokal maskin. Du kan starte på internett og åpne det i Word og motsatt. Foreløpig blir Office 365 for enklere bruk, men kanskje Microsoft også tenker å utvide løsningen sin.

Så noen tips om bruk av Word (versjon 2007 og nyere)

Jeg har sterk firmafokus, og sa litt om hvordan bedriften bør legge til rette med smarte maler. Deretter gjennomgikk jeg på ca 30 minutter en del tips i Word for å oppnå bedre resultater på kortere tid. For at de som deltok skal huske mer av hva vi var innom, laget jeg etterpå en presentasjon i Google Docs. Når du står i presentasjonen klikker du bare på siden for å gå til neste. Kanskje kan det være noen tips der til flere? Det er noen tema som ikke er beskrevet - de tar jeg ved anledning. Bare kom med tilbakemeldinger i kommentarfeltet.

 

Svein Waade, WIS

--Emner: Word
Kommentarer: 0


 
 Nye poster
Fixing missing (30.05.2012)
Redirect dll us (30.05.2012)
Laste ned passo (11.05.2012)
Bare si "Nei ti (12.12.2011)
Posten er slett (16.11.2011)
 Søk
 
 Populære emner
Access  Ajax  Ansatte  Brannmur  Database/SQL  Debugging  Delphi  FortiClient  Fortigate  GSI  Hjemmet  Html  Internett  iPhone  iPhone Apps  Java  JavaScript  JVM  Nerdehumor  Nettverk  Operativsystem  Palm  Servere  Skrivere  Sybase  Utvikling  VBA  Vista  VPN  Web 2.0  Windows  WinXP  WIS  Wis Tiltak  WisWeb 1  WisWeb 2  Word  XML
 Vis måned
Mai 2012 (3)
Desember 2011 (1)
November 2011 (1)
September 2011 (2)
August 2011 (1)
 Vis fra forfatter
Ove Halseth (46)
Dag Waade (9)
Stig Runar Vangen (7)
Svein Waade (6)
Inge Valaas (1)
Inger Berg (1)
Kristian Ljøkelsøy Vitsø (1)